Sissels Grafiske Elementor

Elementor Sidebygger

Elementor Page Builder er et kraftig verktøy som hjelper deg med å opprette, administrere og tilpasse sidene på WordPress-webområdet ditt uten at du trenger å skrive en en eneste linje med kode. Du trenger heller ikke kunnskaper om hvordan du skal utforme sidene manuelt. Alt du trenger å vite er hvordan du redigeer siden med Elementor-sidenbyggeren.

Hele sider, eller deler av en side, kan også lagres som en mal (template) som kan benyttes på andre sider. På den måten sparer man enormt mye tid med å formatere elementer på nytt.

Hva er en Elementor Widget?

Elementor gir tilgang et stort antall widgets, som kan plasseres hvor som helst på siden (dra/slipp). Dette er det jeg finner mest fascinerende med Elementor, og som forenkler webarbeidet betraktelig.

En tekstblokk kan dras inn på siden og enkelt flyttet dit man vil ha den. Man kan å lage unike sider og omorganisere innholdet etter behov.

En widget er et nyttig miniprogram (moduler, eller et smart element ), for eksempel kalkulator, huskelapp eller programoversikt, som kan legges på siden og som deretter enkelt kan tilpasses bedriftens eget design.

Elementor malsider eller malelementer

Det finnes et utall ferdige malsider (templates) i Elementor. Disse er til fri benyttelse, og det eneste man trenger å gjøre, er å skifte ut bilder og tekst. Malsiden eller malelementet settes inn ved å klikke på knappen Add Template.

Elementor tilbyr et utall forskjellige design, så her kan man virkelig fråtse. Ved å klikke på de forskjellige miniatyrbildene, får man en forhåndsvisning. En fotograf ønsker som regel et annet design en enn interiørbutikk, og det er derfor mulig å søke etter sidemaler for en spesiell type business.

Eller man kan velge en malside/template man selv har designet, dersom denne skulle foretrekkes som utgangspunkt.

Og vips, i løpet av noen sekunder har man et fiks, ferdig layout som enkelt kan tilpasses ved å skifte ut bildene og sette inn sin egen tekst. Det er bare å klikke på elementene som skal skiftes ut, og man får tilgang til alle redigeringsverktøy. Enklere kan det ikke gjøres!

Optimalisere for mobil og nettbrett

Mens du jobber med siden, kan du også sjekke hvordan siden din vil se på andre enheter, som mobil og nettbrett.  Elementor gjør det enkelt å foreta endringer på de forskjellige enhetene. Om du ønsker å stenge visningen av endel bilder på mobil, klikker du bare på knappen «Hide on Mobile«, eller «Hide on Tablet». Elementor har gjort det utrolig enkelt å optimalisere siden

Det er ikke uten grunn Elementor omtales som WordPress #1 Pagebuilder!

Laste ned og installere Elementor Page Builder

Elementor Page Builder kan lastes ned her:
https://elementor.com/